Dagar som gått och bilder av demsamma

Underrubrik MTy:

Vid Åhlens, Triangeln:
Image Hosted by ImageShack.us
MTy här för att härja

MTy på gille:

Image Hosted by ImageShack.us

 
Image Hosted by ImageShack.us

Piprökning som sig bör på tillställningar vilka gästas av MTy:
 
Image Hosted by ImageShack.us

Underrubrik Förra fredagen: Jag KenyaKalle333 och Micke D våldgästade Mando med bravur! Trevlig middag med trevliga vänner!
 
Image Hosted by ImageShack.us
Vanan trogen gick det senare utför, som vanligt på en fredag. . Här en koncentrerad Micke D under arbete:

Image Hosted by ImageShack.us


Verket klart och samtliga iblandade var nöjda med resultatet:

Image Hosted by ImageShack.us
Working class hero

Denna meckade Pidda "Rex Scania" stod det till slut:

Image Hosted by ImageShack.us

Full som fan på väg hem och fotar Igor:

Image Hosted by ImageShack.us


Underrubrik Bonusbilder:

Beskriver väl säsongen rätt bra, under spontanpyrot som fick sätta P för säsongen brann min tvåpinnare upp:

Image Hosted by ImageShack.us


Handlar lite med supporterprylar på nätet. Wolfgang hade inte helkoll på mitt namn:

Image Hosted by ImageShack.us

Slutligen. En luffare. På Triangelns Flygbusshållplats:

Image Hosted by ImageShack.us

Huliganerna slår till - Fotbollen är död (igen)

Att fotbollen sedan länge är död visste vi. Att supportrarna till lagen bär skulden är heller ingen nyhet. Att jag tjänar mitt levebröd på att komma fram till felaktiga slutsater är även det många medvetna om.Image Hosted by ImageShack.us


Här bildar ligistorganisationen Supras Malmö könsord på läktaren. Nyskapande tror kanske den oinsatte? Icke kan jag berätta. Detta är ett fenomen som använts på sydligare breddgrader i årtionden.
Fotbollen är ju tvivelsutan död, det ser vi om inte annat på bilden ovan. Dock finns hopp. Efter att ha skickat rekommenderade brev och legat med flertalet av ligisternas mammor kan jag nöjt berätta att flera av dom är medlemmar i den enda sanna supporterföreningen i Sverige, nämligen MFF Support. Detta är helt ofattbart egentligen då man som medlem i Supras Malmö är på tok för kriminell och häftig för att vara med i svärmorsdrömsföreninen MFF Support! Än finns det hopp!

Fotbollen är död!


/ Simon Banc


Tradera

Satt nyss i en grymt svettig tradera auktion! Jag och Robin_H48 hade en ruskigt jämn drabbning. Sjuka är ju att det inte känns som riktiga pengar när man sitter och skriver in siffror. Vi triggade vupp priset rätt rejält de sista minutrarna. På gott och ont.  Menmen, givetvis "vann" jag =)

Se själva:http://www.tradera.com/auction/auction_bids.aspx?aid=50146386

Blev inte lika billigt som jag hoppats på. Men får unna mig lite nu när man knegar så mycket.


Frost men inte biten

Imorse var första dagen jag var tvungen att skrapa bort frost från bilrutorna. Det gick förvånansvärt fort. Minns när man som liten bortskämd påg blev skjutsad till skolan av farsan. Då var det värsta projektet för honom att skrapa rutorna. Men flög som en Snapphane över rutorna med skrapan som min bössa och förintade frosten snabbt satan.

Lördag

Trevlig förfest hos Matte där Östling gjorde ett gästspel. Jävligt trevlig stämning, och jag vet inte om det var det kulturella vinet eller vad det var men jag har aldrig sett MR Robin skratta så mycket som igår. Själv låg jag inte långt efter. Hade fan ont i halsen av allt garvande. Jävligt skoj. Beror nog en hel del på:

object width="425" height="350">

Frostbiten - Svensk vampyrfilm at its worstJag har sett Frostbiten. En svensk vampyrfilm. Det är precis sådana här filmer som ger svensk film dåligt rykte. Det finns enormt mycket svenskproducerade bra filmer som folk viftar bort för att "den är ju svensk". Outbildat, omoget och dumt. Men så är det när man bara sväljer amerikanskt. Men tyvärr är Frostbiten just en sådan rulle som spär på okunnigheten om svensk film.

Ett vampyrvirus sprids i en lugn Norrländsk by. Alla goes mental och äter varandra. Den är sjukt dålig. Ibland känns den som en komedi. På riktigt. Jag vet att man brukar säga att "denna filmen är ju så kass så att det måste vara gjort på skämt". Men Frostbiten har nog bitvis lite självironiska inslag. Ungdomsskådisarna är idel amatörer och är så pinsamt usla att de måste fått förfrågan om att vara med på baksidan av ett Kelloggs-paket.

Frostbiten är sevärd enkom för att den faktiskt är ett fenomen. Sen får ni själva avgöra huruvida ni uppfattar den som partvis självironisk eller bara märklgit genomusel."Vadfan är det här? Inga jävla vattentorn i alla fall" - hylliesports.blogg.se


Det finns vissa bra saker med denna film, men även en hel del som inte är så bra. Tyvärr. Men för att börja med det positiva är det ett stort plus att "Frostbiten" lyckas driva med både genren och sig själv. Vilket är riktigt kul att se och med tanke på skratten i biosalongen är jag inte ensam om att tycka så. Däremot är det inte lika kul att se det mesta av skådespeleriet som många gånger är nästintill skolteateraktigt samt höra replikerna, där vissa förvisso är lite roliga men där en hel del rent av är oavsiktligt pinsamma.   - MovieZine

EDIT: Rubriken blir något missvisande då jag efter Googling nu greppat att den faktiskt driver lite med hela genren. Förövrigt låg budgeten på 21 miljoner kroner. Bland annat har Slovakiska National Orkestran använts. Rätt bra faktiskt.


Utgång

Har varit en jävligt hård arbetsvecka. Få andingshåll. Trevlit igår med Iris dock och nice att kollalandskampen med Robin på O´learys. Sånt som behövs för att överleva jobbveckorna.

Idag har allt gått i ett. Upp 0520. Ostmackor 0610. Skola till 1400, fritids där på. Rabiata pk-kulturfittor till 1700.

SEN, BAM. Uppladdning på 0 batterier. Visa leg på systemet och vips var man en Jägare rikare.

Kvällen är ung. MTy stands strong!


Imamutbildning på högskolan

http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=410&doktyp=mot&rm=2007/08&bet=Ub282&dok_id=GV02Ub282


Motion till riksdagen 2007/08:Ub282 av Luciano Astudillo (s)

Svensk imamutbildning


Förslag till riksdagsbeslut

Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om en imamutbildning på högskolenivå.

Motivering

Islam måste ges förutsättningar att bli en del av det svenska, istället för något som stämplas som annorlunda och konstigt. Sverige behöver ge islam förutsättningar att bli en lika svensk företeelse som köttbullar, pizza och kebab. Svenska muslimer kan bli svenskar på riktigt först när deras religionstill­hörighet är en naturlig del av den svenska kulturen. Risken är annars att vi skapar en tudelning av samhället - mellan muslimer och icke-muslimer. En tudelning som med största sannolikhet leder till utanförskap, segregation och diskriminering.

Det finns olika sätt att ge islam förutsättningar att bli svenskt. En sådan är möjligheten att praktisera islam i öppna, ljusa och riktiga moskéer, och inte som idag när flera så kallade moskéer utgörs av mörka, kalla och fallfärdiga källarutrymmen. En annan sådan förutsättning är att möjliggöra en teologisk imamutbildning på högskolenivå.

En imam är en lärd person inom islam som leder bönen, ger familjerådgivning, medlar vid konflikter eller ger andliga råd till dem som vill ha vägledning i vardagen. (HAHAHAHAHA) En imam spelar med andra ord en viktig roll i praktiserande muslimers vardag. Idag är det vanligt att muslimska församlingar är tvungna att inskeppa hit en imam från ursprungslandet. Denna imam saknar ofta kunskap i såväl det svenska språket som om det svenska samhället. Man kan ifrågasätta relevansen av den vägledning som en sådan imam kan ge till de svenska muslimer som eftersöker den. I synnerhet vittnar många unga muslimer om att de har svårt att känna förtroende för många av de imamer som idag verkar i församlingarna. Dessa unga svenskar behöver diskutera teologiska och vardagliga frågor med någon som förstår deras värld.

Med det mångreligiösa samhälle Sverige nu har blivit är det dags att ta nästa naturliga steg. Låt oss göra det möjligt även för islam att bli svenskt på samma sätt som kristendomen blev svensk en gång i tiden. I en modern demokratisk stat finns det plats för flera religioner. Det är dags att också låta islam målas i gult och blått.


--

HJÄLP!!


Skurt

Skurt är ett jävla sär. Här följer beviset:
Denna är rätt ball. Driver med uttrycket "jack shit", gör det till personen Jack Schitt och snackar om hans släktingar som Noe Shit, Holie Shit och Bird Shit osv. Se själva:

Önskefisken

Sitter på jobb med min homeboy. Spontanstädade hans bokhylla och hittade ett urgammalt dataspel. Önskefisken hter det. Handlar om en firre som får allt han önskar sig. Han börjar med att önska sig ett slott varpå en bakgrund i mörka toner träder fram och så kan man klicka på slottets olika delar så händer det saker med tillhörande ljud. För att gå vidare till nästa önskning  trycker man på en skylt som en bläckfisk håller upp nere till höger. Ny önskan. Ny bakgrund. Fruktansvärt basic. Sånt hör görs fan inte längre. Jingeln som spelas mellan varje önskning är så fruktansvärt mycket barndom. Tänk Midnattsagor från tidigt 90-tal. Önskefisken erbjuder lite samma mysångest.

Bonniers ligger bakom spelet och får du vantarna på detta kulturminne. Släng in skien i CD-romen och njut!

"Fem nostalgiska vattentorn av fem! Bli barn igen" - hylliesports.blogg.se

SM-semifinal MFF - Hammarby p16

Var betydligt roligare att se dessa ungtuppar än vårt representationslag. Givetvis gjorde de sina misstag men de spelade men en helt annan passion än a-laget. De verkade ha kul. Jag var där med Bylund, PiddaP, Johan och Thomas. Trevligt i det fina men rätt kyliga höstvädret. MFF vann till slut med 3-2 och då hade Bajen fått en utvisad tjugo minuter innan. MFF ägde första halvlek för att sedan tappa tempo i andra.
Uppskattar skaran på Södra till nästan 300 personer. Kul att se många klackprofiler och andra som Hasse Mattison med barn, Staffan Tapper och Jensa Fjellström. Även finbesök i form av en Chelseascout. En MT96 banderoll vajade vackert från fonden på Södra.

Crank

Fucking love it. Här har du en rå jävla actionrulle som kör helt för fort till och med för autobahn. En kille får ett dödligt gift i sig och kommer dö inom en timme. Det enda som kan förlänga hans liv är ett konstant rus av adrenalin. Han borde sett sig egen film. Genom filmen jagar han gangstern som satt giftet i honom samtidigt som han knarkar, skjuter, knullar och är jävligt cool.
Jason Statham som spelar huvudpersonen Chev Chelios är jävligt ascool. Frontar även i Lock stock and two smoking barrels samt Snatch. Heta Amy Smart spelar hans flickvän.


Det bjuds på adrenalin som räcker för den mest kräsne actionälskaren och där "Crank" brister i manus kompenserar den med råge i energi och ett jävlar anamma som lämnade mig både svettig och andfådd. Betyget är på väg mot högre nivåer men mitt rus har inte riktigt lagt sig ännu för att kunna tänka rationellt. "Crank" är en drogfri tripp man gärna vill bli beroende av.


"I recommend anyone with a sense of humor or a rush for action to go see it as soon as possible - it will keep you glued to your seat from start to finish! " - imdb.com

"Fem klockrena vattentorn av fem vattniga torn. Vem behöver knark när du har Crank"? - hylliesports.blogg.se


EDIT: Vill höja ett varningens finger för Silent Hill. Skräckfilm när det är som sämst. Tittade i sju minuter. Sen fick Silent Hill möta vår vän Papperskorgen.

Blood Diamond

Blood Diamond bjuder upp till dans. Med fantastiska vyer över ett Sierra Leone, skickliga skådespelarinsatser av Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly, Djimon Hounsou. Djimon är för mig en ny bekantskap men lär få en gyllene framtid inom sitt gebit. Blood Diamond är ett actionspäckat(jävligt hårdkokt, tänk Die Hard) drama som inte kommer göra dig besviken. Historien är extremt gripande och visar upp en värld så främmande, en ack så verklig, för oss. Filmen hade lika gärna kunnat vara en dokumentär och funkar utmärkt som skolmaterial. Tredje världen finns. Och vi styr den.Solomon Vandy lever ett bekymmersfritt fiskarliv med vacker fru, två döttrar och en brådmogen son, Dia, som han hoppas ska växa upp till att bli läkare. Men denna tredje världen-idyll kan inte hålla, och det gör den inte heller på grund av den genomonde Captain Poison och en armé som inte riktigt vill befria landet, men älskar att skapa lite kaos. Medan mor och döttrar flyr, tvingas Solomon slava i gruvorna och Dia rekryteras av armén för att bli hjärntvättad barnsoldat.

En serie oförutsedda händelser skickar båda i finkan, där Danny får nys om att Solomon har grävt upp ett hundrakarats-monster som, om det hittas, skulle bli svaret på allas drömmar om frihet och pension. Lägg till en sexig och socialmedveten journalist vid namn Maddy (Connelly) för lite omotiverad romantik, och du har allt som krävs för ett förstklassigt actionäventyr.


"Betyget kan inte bli annat än fem av fem vattentorn. Se och lär" - Hylliesports.blogg.se

--
Skillnaden mellan BD och The Hills... är givetvis enorm. BD väljer jag framför THHE sju dagar i veckan. Men det innebär inte att jag verkligen uppskattade THHE. BD är en "bättre film", och att ens nämna den i samma mening som THHE är närapå en skymf. Vill bara visa på att man kan ha glädje av båda sorter.

Blir en jävla massa film nu när jag tankat ner flertalet och inte riktigt hunnit beta av dom som jag tänkt mig. Datorn snyftar om att den har för lite space att röra sig på. Så jag tittar och tar bort. Its a win win! :) Kvar att avverka har jag epos som Rainman och Bowling for Columbine. Silent Hill och den okända Backwoods ligger också på väntlistan. Farsan rekommenderade Dead Mans Shoes, Hannibal! The Rising står och tickar på 97,5. Så jag har litekvar att jubba på!

The Hills Have Eyes 2

Förmiddagsbion bjöd på Desperate Houswives, The Firm(2 av 5 vattentorn. En kultfilm som knappt står sig, epitetet till trots) och The Hills Have Eyes 2. Tänkte uppehålla mig vid den sistnämnda.

1:an var bra och äcklig. Precis vad man vill ha av en skräckfilm. Iris såg väl 3% av filmen. Jag såg allt. Och det var äckligt.

2an avslutade jag precis.


(trailern suger)


När en grupp National Guard-aspiranter skickas till öde ökenmarker för att leverera material till forskare, möts de av en terror de aldrig kunnat föreställa sig. En efter en blir de jagade och mördare på de mest otänkbara sätt av tröga, våldsamma mutanter. De som dör snabbt och med alla lemmar kvar, kan skatta sig lyckliga. När deras antal tickar ner måste återstående soldater jobba ihop för att ta sig igenom de mutantbebodda grottor som är deras enda väg ut, men som vanligt i skräckfilmer visar det sig inte vara någon vidare bra idé.


Inga heroiska skådespelarinsatser kanske*. Men ruggigt obehagliga freaks. Filmen erbjöd mer blod, mer ultravåld, mer gore an vad jag någonsin sätt. Särskilt gore-avdelningen var nästan too much med fler tarmexponerande kroppar och slafsiga kroppsdelar än vad man egentligen mår bra av.

Kikat runt på lite seriösa filmsajter och inte hittat en enda som ger den över två i betyg. Jag ger den fyra! Jävla pretentiösa filmsajter. Man ser inte den för att man vill ha ett välregisserat drama!
"4 av fem vattentorn på skräckfilmsskalan.This time they went done the mines... Länge sedan jag blev så rädd klockan 14 på eftermiddagen"- Hylliesports.blogg.se

"Vad man sparat in på kända ansikten har man slösat på fejkblod, inälvor och ännu en grafiskt intensiv våldtäktsscen som inte fyller mycket syfte´" MovieZine
 
*

Image Hosted by ImageShack.us

Naturligt vackra Daniella Alonso är ytterligare en anledning till att se The Hills have Eyes 2!

Vardagsliv

Image Hosted by ImageShack.us


Spöade Iris på bowling. Till en början i alla fall...

Image Hosted by ImageShack.us


MTy är överallt

Image Hosted by ImageShack.us

Till och med i Svart-taxin

Image Hosted by ImageShack.us

Stiliga pojkar

Image Hosted by ImageShack.us

Var på Greekway med Irish. Hookade Mythos!

Ujujuj

Sicket inlägg jag presterade här under!

Javafan

.. be gone with my sin

... sleep with angels. call the past for help, tuomas?


Nemo. Snälla Tuomas, Snälla. Ja jag är full. Ja jag lyssnar på min nya Nano. Ja. Jag har haft en bra kväll. Ja. Jag känner att jag svikit dig. Igen. Tuomas. En Karhu? Nä... Jag cykla till fredrik istället. Men d va ju inte samma sak då.... Nu, Är jag vu´xen? is this it? Cant be. Cherry on my lips? never... I want to. Much. Mycket. Freestyla. DPP. en besvukelse... Jo. Men så var once med. Lyssna in. Finns tid? lknappt för mig jälv...Nightwish.


Lyssna på Dead Boys Poem med... NIGHTWISH. Hungrig. Tuomas. Holopainen. Hade varit lättare utan dig. Mycket svårare.

Fanatism questionmark

En kille på jobb har skrävlat om hur stor Dif:are han är ända sen jag berättade att jag är aktiv MFF:are. Jag frågade då om han såg många matcher. Killen svarar: försöker se de flesta på TV. Error 1 är alltså ett faktum. Dock hade han åkt på en del matcher i söder, typ Halmstad och neråt...
Undrade ju då hur många hemmamatcher han sett: 0, blev svaret. Fett-Error 2. Och när han sen erkännade att han inte ens sett ett jävla derby verkade han inte ens skämmas.

En sann APA!

The Anchorman

Sämsta jävla skitet jag har sett. Översnygg tjej. Men fömiddagens innan-jobbet-film levde verkligen inte upp till några som helst förväntningar. Hört så mycket bra om den. Nollan på Videomix till och med rekommenderade den.
Will Farell är absolut inte min smak. Han är dålig. En dålig skådis.

Och nu måste dessutom filmhelvetet lämnas tillbaka. Vem fan vill ha tillbaka helvetet?

"Helvete vad dåligt. Ett knäckt vattentorn." - Hylliesports.blogg.se

Push

Pushar för http://charlotteomsittliv.blogspot.com/. Charlotte och jag gick i samma klass i mellanstadiet. Hon utgjorde navet i Djupadals ledande tjejmafiagäng: GPL (GirlPowerLigan). Fruktade av alla. Dock var jag cool enough för att bli inbjuden till diverse (romantiska)middagar(it´s a classic) och kalas. Tackar vi för! =)

Bananjuice

Drack precis en flabbfull Bananjuice av märket Tymbark. Andades Lidl. Men smakade faktiskt desto bättre! En oväntad men trevlig upplevelse. Visste fan inte ens att det fanns bananjuice. Visste du det?

RSS 2.0