Skottorps IF - Kornhult/Hishult FF

Natursköna Skottorps IP badade i sol när premiären spelades framför hundratalet åskådare. KHFF hade ungefär 30talet supportrar med sig. Innan avspark hedrades en fd SIF ordf med ett tal och tystminut. Endast fåglarna kvittrade vilket gav en våldigt rofylld tyst minut. SIF spelade i sorgeband.

Matchen var fysisk från första stund där KHFF vägde ett par pannor mer varpå SIF förlorade en majoritet av närkamperna matchen igenom. Det var ingen vidare bredd på spelet som inte direkt dominerades av något av lagen. SIF kom fram i ett par farligheter bland annat i ett friläge efter trassel i KHFF backlinjen som dock brändes då SIF höll inne med avslutet för länge. Där skulle definitivt varit 1-0. KHFF keepern var dock duktig och gjorde ett par fina räddningar. 0-0 slutade första halvlek. I andra får KHFF bättre ordning på sitt spel och SIF pressas tillbaka, nu med solen i ansiktet. Många heta dueller och domaren som för dagen har halvkoll på incidenterna delar ut ett par gula kort.

KHFFs mål kommer via en fast situation där SIF missar markering och bollen letar sig in på omvägar bakom SIFs keeper. Dålig kommunikation av SIFs spelare och bänk som inte upplyste om att en KHFF var sopren.

SIF viker dock inte ner sig men KHFF går av med segern efter spelade 90minuter. Sång ifrån KHFFs omklädningsrum hörs.


Dagen till ära hade Skottorpanhängare i Malmö med omnejd mobiliserat. Två bilar var framme i byen 90 minuter innan avspark och intog pizzerian som inte serverade 2L läsk (troligen för att de tjänade mer på om folk köpte 33cl´s. Pizzasalladen, om man ville ha, kostade 5kr). Pizzan var god och humöret på topp. Efter pizzan blev det byatur vilket förevigades med en mängd foton. På idrottsplatsen bullades det upp med brassestolar, Stella Artois, Singha, Tullamore Dew, kaffe och torra skitäckliga gifflar. Solen värmde och stämningen var mer än god.

Det var med stor glädje Malmöiterna såg att det var gott om folk på plats för att kolla premiären. Kul att byn stor bakom laget. Dock var det trist att folk inte vågade ta ton och verbalt stötta laget. Det hade dom behövt.

Nederlaget på plan till trots fortsatte turen till Skummeslövsstrand (Sveriges längsta ortsnamn tätt följt av Glommersträsk). En promenad i det vackra vädret företogs och Laholmsbukten låg vackert blänkande. Picknicken avverkades i sommarstugan innan bilarna rullade mot Malmö igen.Forza Skottorp!  MOT DEN MODERNA FOTBOLLEN.Kommentarer
Postat av: Jison

Tackar för stödet Hans och hoppas ni hade en trevlig dag i södra Halland!

2008-04-20 @ 10:53:40
URL: http://2jison.com
Postat av: Plogen

Fantastiskt målande referat, både från matchen och från besöket i stort!

2008-04-20 @ 13:22:29
URL: http://www.plogens.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0