Vintrie IK är


Hylliesports fortsätter kampen mot den moderna fotbollen. Nu på det lokala planet. Vintrie IK. Hyllie´s flaggskepp som hyllats innan på bloggen har begått självmord. De har bytt namn till Hyllie IK. Vissa kanske skulle tro att det var ett glädjande besked för den Hylliepatriotiska bloggen att klubben blir namne. Så är absolut inte fallet. Vintrie IK är och förblir Vintrie IK.

Bloggen ville innan man begav sig in på extrema åtgärder försöka få till stånd en diskussion med VIKs styrelse. Samliga styrleseledamöter mailades. En svarade. Peter Dahl, sekreterare.

Hejsan,
 
Har lite frågor angående ert namnbyte från Vintrie IK till Hyllie IK:
 
 
1. Bestämdes det på ett extra årsmöte? Eller hur togs det konkreta beslutet?
2. Om årsmöte eller annan omröstning, hur föll voteringen?
3. Har Limhamns IFs a-lag införlivats i nybildade HIK?
4. Ska HIK överge de tradtionsenliga grön/svarta färgerna? Kommer ett nytt emblem att utformas?

Tacksam för svar

MVH Hans

Tjena Hans!   Har lite svårt att sätta ansikte på dig men det är möjligt att vi träffats. Årsmötet 2007 framlades en motion om namnbyte och styrelsen fick i uppdrag av stämman att utvärdera ett namnbyte. Styrelsen har jobbat med detta under 2007 och kommit fram till att ett namnbyte skulle vara bra för klubben med tänke på vi finns på Hyllie IP,kontakter med sponsorer och kommun. Så nu på årsmötet 2008 togs det ett enhälligt beslut om namnbyte. LIF har inte införlivats i Hyllie det var bara en spelare Ola Mellerup som valde oss resten har sökt sig till andra klubbar. Viktigt är att vi kommer fortsätta i samma färger och i Vintries anda. Bifogar en pdf-fil med tre olika enblem som föreslogs årsmötet stämman valde det i mitten enhälligt. Titta gärna ner till klubben eller hör av dig om det är något du undrar över. mvh Peter

Hej Peter,
 
Du har nog inget ansikte på mig. Lirade som ung i ett av VIKs otaliga pojklag. Gick på Hyllieskolan då och så gott som alla pågar spelade i VIK. Nuförtiden befinner jag mig ofta på Hyllie IP när det vankas A-lagsmatch.
Angående emblemet så ser utförandet riktigt stilrent ut. Verkligt skönt att se att ni tar med 1930 och inte gör en "LB07". Det hedrar er. Emblemets färger ser rätt så metallic ut. Enligt mig blir det snyggare om metallicglansen tas bort och man enbart använder grunderfärgerna. Men det är kanske bara som det ser ut på skissen!
 
Jag kan förstå hela er tanke med namnbytet. Att rida på expansionsvågen som sveper över Hyllie... eller något liknande. Givetvis gör ni rätt i att försöka hänga med i den vågen och dra fördelar av den. Nu har ju jag ingen aning alls om hur ni under 2007 jobbade med det här. Men er slutsats måste ju på något sätt varit att ni skulle dra ekonomisk vinning av namnbytet.
Jag har svårt att se hur en division fem klubb genom ett namnbyte skulle bli mer attraktivt för sponsorer och politiker. Hur kom ni fram till det?
 
Vintrie IK är Vintrike IK med en lång och stolt tradition. En anrik småklubb i Malmöregionen. Min enkla åsikt är att det är/var synd att byta namn. Vintrie IK i sig är/var förankrat hos politiker, sponsorer och Hyllie-samt Vintriebor.
 
 
MVH HansHej igen Hans!   Personligen tycker jag själv att det allt känns lite vemodigt har själv varit verksam 12 år i VIK och bodde tidigare i Vintrie,men jag tror att det viktigaste är att man inte ser det som att VIK försvunnit utan fortsätter under nytt namn men med samma värderingar. Det är ju en markant skillnad vi var 190 medlemmar när klubben flyttade nu är vi över 500 medlemmar och bland de tio största klubbarna i Skåne. Så antalet medlemmar som inte har din o min förankring i klubben dominerar och för flertalet kändes det naturligt med ett namnbyte. Hoppas du kommer fortsätta hålla på Hyllie/Vintrie för det är ju faktiskt samma klubb fortfarande. mvh Peter

God förmiddag,
 
 
Motivering till namnbyte genom medlemsförankring kan jag förstå. Men jag undrar fortfarande hur ni jobbade 2007 för att komma fram tillatt ni skulle bli mer attraktiva för politiker och sponsorer!
 
Hans


Hej!   Du verkar väldigt engagerad och det är ju kul. Är du medlem? Jag rekommenderar ett besök på klubben hos vår konsulent Bernard Croze. Han berättar gärna om klubbens visioner och mål. mvh Peter

Hej,
 
Engagerad, jo. Ogillar den Moderna Fotbollens frammarsch. Ogillar att föreningar glömmer sin historia likt Austria Salzburg i Österrike som bytt namn till Red Bull Salzburg med en Bull-logga. Fotbollen är ett allt för stort fundament kring vilket folk oavsett bakgrund samlas. Så har det alltid varit och ser gärna att det fortsätter så.
 
Är dock inte VIK-medlem.
 
HansHej! Man skall värna om sin historia men längta till framtiden. Det kan jag lova dig att här glöms ingen historia men fobollen kan inte fungera som en enskild sfär avskild från resten av samhället. Hyllie är en stor stadsdel med väldigt blandad befolkning/bakgrund medan Vintrie är en liten del av en stadsdel som LB07 dominerar så jag tror nog att det känns naturligare för många att samlas under namnet Hyllie än Vintrie. Sen håller jag delvis med dig för hade namnet blivit något kommersiellt så hade iallafall jag lagt av.   mvh peter

Då Peter undvek att svara på kärnfrågan: Men jag undrar fortfarande hur ni jobbade 2007 för att komma fram tillatt ni skulle bli mer attraktiva för politiker och sponsorer! Mailade jag Vintrie IKs (HIKs) konsult Bernard Croze, igen, vilken Peter rekommenderat att jag skulle ta kontakt med:

Hej Bernard,
 
Försökte maila dig innan i veckan men tror det blev något fel. Så jag försöker igen:
 
Jag kan förstå hela er tanke med namnbytet. Att rida på expansionsvågen som sveper över Hyllie... eller något liknande. Givetvis gör ni rätt i att försöka hänga med i den vågen och dra fördelar av den. Nu har ju jag ingen aning alls om hur ni under 2007 jobbade med det här. Men er slutsats måste ju på något sätt varit att ni skulle dra ekonomisk vinning av namnbytet.
Jag har svårt att se hur en division fem klubb genom ett namnbyte skulle bli mer attraktivt för sponsorer och politiker. Hur kom ni fram till det?
 
MVH Hans


Har fortfarande inte mottagit något svar. Och då det var andra gången jag skrev honom antar jag att inget heller kommer.

Således var det endast Peter Dahl som var intresserad av att föra en någorlunda konstruktiv debatt. Konstruktiv, mja, det kan iofs diskuteras. Men med tanke på att jag mailade hela styrelsen ska han i alla fall ha heder i att tagit sig tid att svara.

Mycket klokare vet jag dock inte om jag blev då den stora frågan kvarstår: Hur VIK 2007 kom fram till att ett namnbyte skulle skörda ekonomiska och sponsormässiga framgångar. En framgång så stor att man var beredd att offra sig själva.


Kommentarer
Postat av: Marre

Hej!

Läste detta inlägg och förstår att du är för att lag och föreningar håller fast i sin historia. Jag håller med, detta är viktigt för att skapa en grund för nya medlemmar att förhålla sig till. Hur ser du på förslagen att sälja Allsvenskan och eventuellt få ett företagsnamn typ Ericsson Allsvenskan eller Volvo Allsvenskan? För mig är detta ett förslag som aldrig ens borde diskuteras. Jag hoppas verkligen att de inte hoppar på detta Mammons tåg...

2011-04-29 @ 13:10:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0