Plogen uppdaterar

www.Plogens.blogg.se är en sann förkämpe i kampen mot den moderna fotbollen. På önskan av Hylliesports har han i sitt senaste inlägg gjort en omfattande artikel om "supporterkulturen" . Infogar tre stycken:

Sedan var det supporterkultur ja, Hans. Det är klart att alla lag i kommunen har trogna anhängare och att de intressanta matcherna som toppmatcher och derbyn kan dra ganska mycket folk. Men just den lilla supporterkultur som tidigare fanns har i princip försvunnit i och med försvinnandet av LT-cupen. Vid de här finalerna fanns alltid gott om folk till båda finallagen på plats och hejade på sitt lag, ofta iförda matchtröjor och både spelandes och sjungandes. Det var så klart trevligt och något man saknar idag, att LFK B började dominera LT-cupen mot slutet och i princip varje år var framme i final gjorde dock att något av gnistan från det hela försvann då LFK B inte direkt hade några särskilt fanatiska anhängare.


I LTIKs fall så har det varit riktigt röj vid sidan av planen vid två tillfällen så länge jag själv spelat i seniortruppen. Den första gången var 2003 och kvalmatchen då vi tog oss upp i fyran och det andra tillfället var året därpå då LT-cupen vanns. I övrigt så tycker jag nog att Ysby BK ligger väl till när det gäller att stötta sitt lag högljutt. Två av de tre senaste säsongerna har LTIK gjort säsongspremiär mot YBK på Munkavallen och vid båda dessa tillfällen har YBK-klacken varit både stor och högljudd. Det märkliga är att LTIK faktiskt även i år har seriepremiär borta mot YBK, jag förväntar mig naturligtvis inte ett dugg mindre drag om matchen och YBK-anhängarna denna gång heller. Också Ränneslövarna är duktiga på att stötta sitt lag högljutt och mankraftigt. Det har inte minst märkts i alla de LT-cupfinaler som laget varit framme i.


Några direkta hatmatcher vet jag inte direkt om det finns, men vissa derbyn är såklart hetare än andra. Skogaby mot Genevad/Veinge är ett riktigt klassiskt derby där inga fingrar läggs emellan, kul att de båda lagen möts i år. Skottorp mot Hasslöv är ett annat stenhårt derby som det brukar snackas både långt innan och långt efteråt om på domarträffarna. Även dessa lag möts ju i år och det är förmodligen HAIS mer nöjda över än SIF. Skottorp har på senare år alltid varit det bättre fotbollslaget, alltså har de också vid varje möte haft mest att förlora. Kämparna i Hasslöv gör allt, då menar jag i princip allt för att roffa åt sig poäng från närmsta grannen och det slår ibland nästan gnistor i närkamperna.


För fler kulturrussin, gör som Hylliesports, besök www.plogens.blogg.se


Kommentarer
Postat av: Johan

Så klart får du klippa in hur många stycken du vill från min blogg til din. Du kursiverar ju så vackert. Roligt att du uppskattar läsningen. Jag tittar naturligtvis in på din blogg med jämna mellanrum och njuter av den blandade kompott du bjuder på. Janos har precis som du nämner huserat under flera säsongers tid i Ysby BK som mittfältare och framförallt som forward. Han spelade så sent som förra hösten i den svartgula tröjan. Han kom som spelande tränare till klubben efter sejoren i Ränneslöv och fortsatte sedan Peter Åberg tagit över tränarrollen över förra säsongen som enbart spelare. Tveksamt om han kommer att spela i år, men han finns ju alltid kvar som en extra resurs om det skulle behövas. Ska på din begäran bjuda på lite arena- och korvkritik i mitt nästa inlägg, tillsammans med en del annat såklart. Mitt tips är att du följer med och ser Skottorps bortamatch mot KHFF och provar Kornhults stekta med bröd. Där har du redan nu ettan på korvlistan! Och tack förresten! Du är en av de som driver mig framåt allra mest i mitt skrivande med dina kommentarer.

2008-02-17 @ 00:02:06
URL: http://www.plogens.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0