Spelschema för Skottorp

http://www.everysport.com/es-site/competition.html?id=28102&division_id=8964

Säsongen börjar med två högintressanta omgångar. Seriefavoriten Kornhult/Hishult FF gästar Skottorps IP i premiären lördagen den 19 april.

Redan i andra omgången vankas det derby när Skottorp drar till Hasslövs IP. Så här skriver http://www.plogens.blogg.se/ om mötet:

Skottorp mot Hasslöv är ett annat stenhårt derby som det brukar snackas både långt innan och långt efteråt om på domarträffarna. Även dessa lag möts ju i år och det är förmodligen HAIS mer nöjda över än SIF. Skottorp har på senare år alltid varit det bättre fotbollslaget, alltså har de också vid varje möte haft mest att förlora. Kämparna i Hasslöv gör allt, då menar jag i princip allt för att roffa åt sig poäng från närmsta grannen och det slår ibland nästan gnistor i närkamperna.

Hasslövs idrottsplats kan jag knappast uttala mig om då jag själv bara varit där två gånger då jag spelat pojkmatch. Minns från de här matcherna att planen vi spelade på var bedrövlig och att målen bestod av fallfärdiga träramar med "fiskenät" i. Hoppas verkligen att detta har ändrats! Minns jag inte helt fel så har man en sleten liten träläktare som åskådarna kan ta plats på.

Hylliesports kan vittna om att läktaren fanns kvar iaf för två år sedan då en tung SIF-liga på cirka 15pers (tre från Malmö) huserade på träplankornas västra sida.

Säsongens upplaga bjuder på idel kända föreningar, dock med ett undantag i form av Andersberg 2. Låter illavarslande med 2:an, tyder på att de har fått in b-laget i serien. Modernt påhitt att bättre klubbar luftar b-lag i lägre divisioner. Förekommmer i tyskland till de aktiva supportrarnas stora förtret.

   1. Neunkirchen 2. Leverkusen 3. Freiburg.


EDIT: Hittade mer info om Andersbergs IK ifrån Halmstad.

Andersberg uteslöts ur seriesystemet våren 2003 sedan en match mot Torup/Rydö i en av reservserierna urartat. Två spelare i Torup/Rydö fick föras till sjukhus med hjärnskaking efter att ha blivit misshandlade på planen. Senare åtalades en spelare i Andersberg.

http://www.hallandsposten.se/artikel.asp?oid=291345

Passande med lite budskapsbanderoller kanske!

Kommentarer
Postat av: Johan

Tackar!

Inlägget var dock kanske på gränsen till nördigt. Men ändå... Skogaby är det enda laget i kommunen som har en rejäl läktare med tak, förutom LFK då. Hasslöv har något som påminner om en läktare, precis som du bekräftar här i din blogg. Även Ysby har något som påminner om en läktare i miniformat.

Ha det! / P.

2008-02-22 @ 15:12:37
URL: http://www.plogens.blogg.se
Postat av: Johan

Nja, tror att det är så här: tvåan innebär nog att de inte helt vill bli förknippade med Andersberg (1) efter de tråkiga händelserna. Det är nya spelare och ny styrelse. Klubben har inget B-lag.

2008-02-22 @ 18:11:07
Postat av: drenner

Tanka filmen DEM KALLAR SIG MODS-trilogin och gör en recension på den. Det är allt jag säger, det blir 5 vattentorn direkt.

2008-02-23 @ 18:11:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0