Studiebesök: Saudiarabien

Har du också undrat varför du när du gick i skolan aldrig fick åka på häftiga studiebesök? Istället fick du nöja dig med vattenkraftverket i Klagshamn. Där luktar ju för fan bajs. Hade du tur fick du blåsa i en trombon på ett spejast kulturstudiebesök på Malmö Opera.

Nu stunder nya tider! I Det Nya Sverige ska vi i integrationssyfte skicka 10 till 12åriga elever från Bergaskolan, Hermodsdalsskolan och ytterligare en grundskola i Husie.

Barnen är tio till tolv år gamla. Totalt rör det sig om 20 barn som ska åka på detta "kulturutbyte" som Sydsvenskan väljer att kalla det.

Att använda ordet kulturytbyte vittnar om att Sydsvenskan menar på att de Svenska barnen ska få ut något av sin resa.

Saudiarabien är ett land styrt av religionen. I Sverige är staten och kyrkan sedan länge åtskilda.

I Saudiarabien är kvinnan underordnad mannen.

I Saudiarabien stenas oliktänkande.

I Saudiarabien tillåts inte västerländsk musik av regimen.

Saudiarabiens kung har godkänt Svenskarnas besök som ska läggas till en skola.

Kort och gott. Svart på vitt. Saudiarabien är en diktatur som styrs av en av de striktaste formerna av Islam, nämligen wahabismen.

Finns det flickor bland de svenska barnen som ska ner till denna nation som lever kvar i religonens villfarelse? I så fall är jag uppriktigt rädd för hur de kommer behandlas. Hur tänker man som föräldrer om man skickar sitt barn till detta land?

"Kulturutbytet" går ut på att Svenskarna ska rita teckingar på hur de tror de ser ut i Saudi. De ska sen alltså få komma dit för att se om deras teckningar stämmer överens med verkligheten eller inte. Omvänt för de saudiska barnen ska de teckna Sverige och sedan komma hit och titta.

Men vafan! De svenska kidsen googlar fram 50 000 ökenbilder på ett par sekunder utan att underkasta sig Islam.

Någon som tror att Internet är tillåtet i Saudi?

Svenska UD har varnat svenska turister för att göra "icke nödvändiga" resor till Saudiarabien eftersom västerlänningar riskerar att utsättas för terrordåd.

Att Saudiarabien är en icke-demokratisk stat där kvinnans ställning är svag är inget hinder för ett kulturutbyte, menar Mats Bååth.
- Det är kanske lite naivt att tro att vi kan påverka förhållandena i Saudiarabien men mötet med barnen från Malmö kan kanske väcka nya tankar hos de saudiska barnen, säger han.

http://sydsvenskan.se/malmo/article299269.eceMats Bååth(Limhamn-Bunkeflos utbildningschef, och huvudaktör i Sverige för "kulturutbytet"), föddes du i en uppförsbacke? Är du dum i huvudet?

Hur har du mage att säga att "det inte är ett hinder" att åka till en stat utan demokrati och där kvinnan ses som ett redskap. Är det så du ser på din fruga kanske? Som ett litet mysigt tillbehör till villan?

Blev du mobbad som liten? Är din mamma din pappa? Mår du bra Mats? Om inte, ta inte ut det över våra unga! Sök hjälp istället!


Ja jävlar i helvete... 

Som om inte detta maktmissbruk inte vore nog är finansieringen av denna vansinnesfärd höjd i dunkel. Föreningen http://www.spiritusmundi.nu/ är inblandad samt ett ännu icke avslöjat storföretag som ska stå för alla kostnader. Spiritus Mundi får pengar genom Allmänna arvsfonden. (När någon där utan testamente tillfaller dödsboet staten som sen fördelar det på olika organisationer genom denna arvsfond).
Vidare har föreningens ordförande Henrik Melius varit på storgille nere hos Knug Abdullah Bin Abdul Aziz, resa och fest betalades av Knugen. Luktar lite skumt, doesnt it?


Bild på den fredsälskande demokraten Aziz


Avrundning på detta inlägg känns onödigt. Kanske en vits? Något om Bååth och hur han sjunker? Nä... Fan. Detta är inget att skratta åt.

Detta är en katastrof.

Hylliesports kommenterar: Vid närmre eftertanke är det fan inget fel på vattenkraftverket i Klagshamn!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0