Äntligen

Oslo 1-2 februari

Deltagare: Redaktionen, KenyaKarl, www.Bysh.blogg.se, www.Drenner.blogg.se
Ändemål: Okänt

Berlin 20-23 februari

Deltagare: Redaktionen feat. www.Nightwish.dk
Ändamål: Nightwish lirar i Berlin. Vi tittar med och spanar in nattlivet efteråt.

Köpenhamn 1-2 mars

Deltagare: Redaktionen och Irish
Ändamål: Födelsedag

Hamburg 14-16 mars

Deltagare: MTy
Ändamål: HSV - Borussia Dortmund och andra kulturupplevelser.


Resorna sponsras av www.hylliesports.blogg.se och www.toyota.seÄntligen!


Plötsligt i Klågerup

Klippet alla talar om:


Tatuerad Torso

Brukar alltid försvara svensk film. Många av mina kompisar förstår inte storheten, vilket troligen beror på att de i regel ser svenska deckarfilmer, Och just den genren är vi i Sverige kanske inte så vassa på.

Tatuerad Torso utgör inget undantag. Den är dålig. Riktigt dålig karaktärsuppbyggnad, Skrattretande oneliners och tveksam story.

För kass för en youtube-länk och moviezine recension.


"Se den inte" - Hylliesports.blogg.se

Mellberg

...och så gratulerar bloggen Olof Mellberg till hans nya klubbadress Juventus. Uppenbarligen ser den italienska storklubben något i Olof som bloggen missat. Hursomhelst kul för honom och landslaget.


Saxat från Aftonbladet:

Svenskar som spelat i Juventus:

Calle Palmér

Kurt Hamrin

Roger Magnusson

Thomas Nordahl

Andreas Isaksson

Zlatan Ibrahimovic

Albin Ekdal (ny)

Olof Mellberg (från 1 juli)


Hylliesports vill här bara ta tillfället i akt att klargöra att Albin Ekdal ALdrig kommer att spela i Juventus. En utlåning till Rimini är troligare...

Pepparkakor i januari

En riktigt avslöjande och närgången bildpublicering är på gång. Måste dock bara få godkänt av huvudkontoret för publicering.

Så, i brist på mer exalterande saker att skriva om erbjuder jag en stilstudie i min farmors pepparbakskunskap. Det är lite av hennes grej att mecka pepparkakor med motiv på, och i år överträffade hon sig själv:Det här är då alltså min reseväska till Tanzania. Hon har använt socker som klister för att fästa ihop delarna och godissnöre för att binda. Sedan har hon pyntat med glasyr. Snofsigt värre!Inuti resveskan hade hon dekorerat med en servett och hon hade givetvis inte glömt att packa ner reskassan i form av chockladpengar.

Ja, jag har världens bästa farmor!

Bonus i form av underhållande vänsterterroristpropaganda. Dom skäms inte över att visa upp sitt rätta ansikte i alla fall!Bakom affischen står Slyngelbratsens Utblottnings Front. SUF, således Syndikalistiska Ungdoms Förbundet som inte vågar skriva under med sitt riktiga föreningsnamn. Modigt!


Hylliesports hyllar: Farmor!

Hylliesports sänker: Det ökade biljettpriset på kollektivtrafiken. Jävla stolpskott till politiker. Skjut er själva för fan! Ni vurmar för miljön i ena andetaget för att sedan höja avgiften för det mest miljövänliga transportsättet, kollektivtrafiken.


Vilken show!

Återigen överträffade verkligheten sagan!

Sen gurkburkens glansdagar är det inte många som bänkat framför teven när Sveriges handbollslandslag har spelat match.
Nu liras EM och med ett system, däribland två gruppspel, lyckas de likt Elitserien i hockey döda det mesta av intresse.

Dagens match mot Spanien fick dock känslorna att svalla som på gurkburks-tiden.

Med tio sekunder kvar och 26-26 på resultattavlan tar Spanien ett avslut som legendaren Thomas Svensson fenomenalt räddar. 5sek kvar. Svensson håller rutinerat kvar bollen tills de svenska utespelarna hunnit ta löpningarna och skickar med millimeter precision en lång passning til Jonas Källman. 1 sekund kvar. Källman nätar.

Och får ett helt glädjefirande landslag över sig.

Kul att se gamle hjälten Ola Lindgren i en ledarroll på bänken. Hans glädje var överväldigande efter slutsignalen.

Kanske blir detta början på en ny era! Låt oss hoppas det!

Dokumentation Hyllie

Dokumentation Hyllie är en hyllning till stadsdelen. En chans att visa er vilka vyer, grönområden och gator som präglat mig sedan jag började 1an som sjuåring på Hyllieskolan.

Innan vi sparkar igång vill jag bara säga några ord. Hyllie är en stadsdel i utveckling. I fas med globaliseringen byggs här evenmangsarenor, shoppingcentra, tågstationer och hotell.
Detta har jag valt att inte fokusera på. Helt enkelt för att det genuina Hyllie är bortom all denna exploatering.

Då trampar vi på! Frågor eller kommentater tas vänligen upp i kommentatersfältet efter turen, bitte.

Hyllie IP

På bara några år gamla Hyllie IP huserar stadsdelens stolthet, fotbollsklubben Vintrie IK. VIK sparkar boll i divison fem och var förra såsongen en ynka poäng ifrån att kvala uppåt.
I och med bygget av Öresundsbron tvingades VIK ifrån sin gamla hemmaplan ute i Vintrie. Läktaren är snillrikt byggd så att lutningen från denna fortsätter upp via en gräsplätt. En av få idrottsplatser som passar sig för att titta på fotboll liggandes! Träskylten med Vintrie IK beteckningen har hängt med från förra idrottsplatsen där den hängde över dörren till klubbstugan. Hyllie IP är i mitt tycke en ypperlig kyrka för tillbedjandet av lägre divisoner:

     

Vy mot Hyllie Arena och Vattentornet ifrån Hyllie IP.


Hyllieskolan med omgivnigar

Denna byggnad med sin skolgård skulle jag kunna skriva en bok om. Så mycket känslor och upplevelser har berikat mig här.

  

Dessa gångar karaktiserar Hyllie rätt väl. Smala spruckna asfaltsgångar som binder i samman myllret av villagator.

  

Killan. Den mytomspunna, påstått bottenlösa, gryta. Här hölls sommarlekar,idrottslektioner och andra aktiviteter som lämpade sig för gräsmattan när man gick på Hyllieskolan.

  

Om vi fortsätter förbi Killan mot horisonten på bilderna ovan kommer vi ut mot Vattentornet och Arenan.

  

Hyllieby

Hyllieskolan utgör den södra gränsen för Hyllie. Om vi rör oss i rakt motsatt riktning entrar vi Hyllieby där nästkommande fotografier är tagna.

   

Den här bilden visar rätt bra på hur Hyllie ligger uppe på en höjd. Just -ie visar på att orten ligger på en höjd. Likaså Oxie
                       
 


Ingen stadsdel har väl förskonats från klottrets långa fingrar. Hyllie utgör inget undantag:

   

En av Hylliebys många fotbollsgrusplaner. En eloge till stadsdelsförvaltingen eller vem som ligger bakom uppförandet av dessa:
...med fotbollen som genomtänkt början och slut är turen här egentligen över. Men för er som har stövlarna på och är reda för lite Urban Exploring har Hylliesports en liten godsak kvar att bjuda på! Glory to the brave!


Mossängens Koloniområde

När jag sa att Hyllieskolan utgjorde byns södra gräns var det en sanning med vis modifikation. Ännu längre söderut ligger detta koloniområde, med ett eget, sommaröppet, livs, som bjuder på en rätt intressant miljö. Området är överraskande stort och här vistas knappt några människor. Kolonin lever upp på sommaren men nu är vi ganska själva här vilket ger en intressant upplevelse.

     En närbild på telefonkiosken är befogad! Varför? Jo här gömde sig Hjalle&Heavy från det populära På Rymmen för en herrans massa år sedan. Efter ett par knackningar får jag faktiskt ton i luren. Spår av På Rymmen kändisarna lyser dock med sin frånvaro.

  

En kisspaus börjar kännas välbehövlig. Och vad finner vi inte på baksidan av Mossängens Charck & Livs!

Urban Exploring

UE handlar om att ta sig till platser ingen annan vistats på. Vidare ska man aldrig avslöja vart man varit för att inte locka folk till platsen. Så gissa på!

     Dokumentation Hyllie, ett samarbete med Hylliesports.blogg.se


Omnämnande

Fotbollsvänner i alla länder förena eder - Gammalt Hyllie ordspråk.

I detta http://hylliesports.blogg.se/2008/january/fran-rodeby-till-kitee.html inlägget skickade jag en sidledspassning till http://www.plogens.blogg.se/ för hans eminenta arbete. Han var själv inte sen med att returnera en djupledsboll i form av följande:

PS. Jag vill passa på att tacka Skottorp-Hans för de fina orden jag fått i hans blogg: http://www.hylliesports.blogg.se/

Plogen tar den riktiga fotbollen på allvar. Med millimeterprecision och ett kunnande utöver det vanliga ger han långa och faktaspäckade recensioner av Södra Hallands divison 6 gäng. En oas för oss som uppskattar den fotboll som spelas långt ifrån oljemagnaternas oljiga fingrar.

Man blir ju inte direkt mindre inspirerad i sitt skrivande när man får läsa sånt här. Tack! DS.

Hylliesports säger: Mot Den Moderna Fotbollen

Supersöndag?

På tablån skryter Canal Plus med Supersöndag. Vad är det då man som tittare bjuds på?

Jo, en sorglig studio med namn som Patrick Walker och Marcus Birro. Birro presenteras som "poet"... För helvete... Efter detta så sparkar då den första supermatchen igång, Wigan - Everton. Bara jag som missat när dödgrävarlaget Wigan Atlethic blev ett hejdundrade Superlag?


Falsk marknadsföring är vad det är! 

Konsten att hyra film

Rad efter rad av perfekt sorterade filmer fyller hyllorna på Videomix. Nyheterna får stolt breda ut sin framsida mot deras potentiella kunder medans gårdagens stjärnor får nöje sig med att flasha titeln på ryggen.

Ingenting lämnas åt slumpen på hyllorna. Alfabetisk ordning råder och pedantismen är allsmäktig.

Du plockar ner Saw Femtielva från S-spalten, vrider och vänder. Läser baksidestexten, de inköpta 5-stjärniga recensionerna från Aftonbladet. Inser att den suger och du ska placera tillbaka filmen på sin rättmätiga plats... Eller?

Det kliar i fingrarna... Tänk om. Tänk den förbjudna tanken. Ska jag,... jo. Det sa jag fanimej göra! Bara för att!  Du slänger in den, högst medvetet, i V-spalten. Saw Femtielva får nu istället för Superbad, bekanta sig med V for Vendetta.

  

Du känner dig nästan kriminell. Du ensam sargar ett system som nitiskt har skapats av underbetalda Videomix-arbetare.


Men frestelsen, eller snarare möjligheten, att ensam skapa en sådan oreda blir för överväldigande för att avstå.


Once

Groggen som för någon minut sedan innehöll en jämn fördelning av Hansen rum och coca-cola gapar nu tom.

Någonstans gick något fel. Någon, kille, hade för mycket pengar och för mycket makt och tog fel beslut. Att människors liv ska cirkulera kring arbete. Arbete vilket idag inte ens innebär att du är herre över vad du skapar. Utan att du säljer din tjänster, eller din kropp.

Läste någonstans att pengar inte kommer att vara hårdvaluta länge till. Det kommer tid istället att vara. Ledighet. Att kunna unna sig en fritid. Att kunna unna sig sitt eget liv.
Sant säger jag, så kommer det troligen bli. I samma andetag vill jag poängtera att detta är en äkta kapitaliststruktur. Råd till ledighet har endast den som tjänar tillräckligt. Underklassen måste jobba för sitt uppehälle. Således blir tid en lyxvara endast förunat överklassen.

Således behövs cash för att få tid. Man måste alltså tjäna bra på sitt jobb. Här uppkommer nästa fel. Om första samhällhistoriska fel var att vi kretsar kring våra jobb är det andra samhällshistoriska felet vad vi tjänar bra på att göra.

Rättare sagt. Vi tjänar bra på fel saker. Omvänt, vi tjänar för dåligt på att uträtta viktiga saker.

De flesta instämmer nog i att det är viktigare att ta hand om sjuka än att designa Nokias telefonknappsatser. Således borde enligt simpel logik en sjuksköterska tjäna bättre än en Nisse Hult som utvecklar knappsatser.

Så är troligen inte fallet. Du har bättre ingångslön som civilingenjör än vad en sjuksköterska har efter fem års arbete. Det är sjukt. Det är närapå, i ett större perspektiv, farligt.


"Men bli civ. ingenjör då" säger den okunnige. Alla vill inte bli civil ingenjörer. Om du nu inte är herre över din egen fritid så blir det värsta du kan göra att arbeta med något som du inte trivs med. Samtidigt så gör du ju ett val, du väljer att bli sjuksyrra istället för ingenjör. Men inte på dina villkor. Utan villkor som av Överheten och Staten dig givits. 


Varför tjänar man dåligt på yrken där man arbetar med och för folk? Enkelt. Det är sedan urminnes tider kvinnosysslor.


Vad vill man med livet? Vad är viktigt för en? Vad prioriterar man och vad väljer man bort?


Hur vet man det när man är 20 bast och redan är inne i ett system som jag inte har något att säga till om.


Hopplösheten fortsätter med en överhet som flyttar allt längre ifrån en. Beslut tas över dit huvud och du vet knappt vem som bestämmer vad ditt varmvatten ska kosta, än mindre var det bestäms.

Globaliseringen har säkerligen en rad fördelar. Men dess nackdelar är obönhörligt kraftfulla.


Di rige i Sverige centrar makten till Stockholm. Titta i din jävla skolbok. Hur mycket om Skåne står det i historieboken? Nä... precis...

Som om inte Stockholm vore långt bort nog ska makten över dig nu ner till Bryssel och något som kallas EU. Ännu längre bort från dig. Ännu mindre information når dig och än mindre hörs dina åsikter och din röstsedel känns om möjligt ännu mer obetydlig.

ALLA SKITER I DIG. Dom är inte intresserade av vad everyday people som vi tycker. De har satt sin agenda i sina Zegna-kostymer i Bryssel.

Så du slutar bry dig. Varför skulle du inte? Dina åsikter och röster gör ju för fan ingen skillnad ändå. Varför läsa tidningen när den ändå inte handlar om dig?

De politiska diskussionerna i skolan tynar bort. Är du inte politiskt korrekt nog sågas du snart av lärarna som kväver dina åsikter i ren rädsla över att du faktiskt har en egen åsikt.

Vidare är det faktiskt många som överhuvudtaget inte har en egen åsikt. Helt enkelt för att de saknar information. Och det är ju det som är själva tanken. Själva essensen med den kapitalistiska överhögheten. Du ska bara gapa och svälja.


"Hur jävla dumma är politikerna? Hur fan kan de fatta sådana jävla sjuka beslut"  Detta rop på hjälp har nog de flesta hört. Med eller utan svordomar.


Svaret är enkelt o vänner. De lever i en helt annan verklighet än du och jag. En hycklande vänsterpartist som Lars Ohly sätter sina barn på privatskolor i Djursholm. Hur många politiker har kids i skolar som präglas av mångkulturens baksidor?

Vi tycker att de fattar verklighetsfrånvarande beslut för att de lever i en helt annan verklighet än vi.


Dom som bestämmer över oss har för länge sedan tappat kontakten med vår vardag.

Är dom då fortfarande lämpade att bestämma? Eller har de spelat ut sin roll...?


Stjärnorna på slottet

Trodde det skulle vara ett kärringprogam. Men har nyss sett det mesta av programmet där Peter Stormare berättade om sitt liv. Om hur han från norrländsk lantgrabb klev in på Dramaten. Fullständigt fascinerade att se en världsstjärna dela med sig och vara så generös med sina minnen. Gripande att se hur rörd han blir när han behandlar sin täta relation med Ingemar Bergman.

Magnus Härenstam och Jan Malmsjö har också var sitt avsnitt. Hade varit kul att se. Härenstam är ju så jävla genom go! Och Malmsjö vet jag för lite om, så hade också varit kul att se.


Välkomnande

Hände en ball grej på jobb idag. Direkt när jag kom in i hallen så var en av hans småbröders polare där. Han började snacka med mig om familjens fåglar och hur läskigt de var när de flög nära hans huvud. Han fortsatte med en lång harang om sodastreamern och att han aldrig skulle kunna förstå hur en sådan fungerade. Haha, jävla lirare. Han trodde nog att jag var familj. Eller så var han bara pratglad! =)

Förmiddagen innan jobb tillbringades i stan med Norgeparet. Lite kläddkoll och en kaffe senare träffade vi Johan och Thomas på petri. Malari-magen lastades också välbehövligt av. Ingen Daun syntes till.
Senare möter Matte upp och vi drar till Kronprinsen för Superbuffé!

Hylliesports tipsar: Blanda inte ful-cola och Loka Citron!


Från Rödeby till Kitee

bbb + hundra versioner av samma låter sjukt + plogens + trelleborg + "hur gör ,mam om det inte finns några platser då"?


1.  http://www.plogens.blogg.se/ tar den riktiga fotbollen på allvar. Med millimeter precision och ett kunnande utöver det vanliga ger han långa och faktaspäckade recensioner av Södra Hallands divison 6 gäng. En oas för oss som uppskattar den fotboll som spelas långt ifrån oljemagnaternas oljiga fingrar.

Skottorps IF, med far och son vid rodret

SIF förstärkte truppen med många profiler inför förra säsongen, man inledde också serien på ett imponerande sätt och jag var helt övertygad om att laget skulle ta en utav direktplatserna till div. fem. Men till hösten hände något och laget började sladda i tabellen och klubben lyckades inte uppnå målet att ta div. fem platsen.


2.  Det här är bra skit. På skånska. Trelleborgs Närradio, sänder ifrån ett fik och inavlen är påtaglig i programets "ring in och hälsa" avdelning som vi här för ta del av. En gratislektion i bred skånska får man på köpet. Njut:


3. Att hitta en parkeringsplats vid Iris är alltid lika roligt. Och omöjligt. Således parkerar man varhelst där finns asfalt och jag brukar klara mig utan ovälkomna lappar. När jag i sedvanlig ordning gjorde så i torsdags är det någon som tutar på mig när jag är på väg fram till hennes port. Det är fucking Parkering Malmö. De pekar på bilen och jag frågar "är den tveksam eller" (inte bilen då utan parkeringen, det var undeförstått). Dom tyckte ju det. Så jag fick göra en ny fulparkering något kvarter längre bort. För där finns ju fan inga platser.
Undrar vad de sagt om jag påpekat det.

-Men fru Låtsaspolis. Här finns ju inga parkeringsmöjligheter.

Undrar vad hon sagt då, Skulle jag liksom fått köra hem igen och cykla tillbaka eller. Jävla helvete.

4. Solidaritet med Rödeby-pappan.

5. Nightwish ger ut 3(!) versioner av sin nya singel Bye Bye Beautiful. Det i sig är galet och man suger ut pengar av sina mest hängivna anhängare. Hur stor del bandet har i detta vet jag ej. Men klart är att dom är delaktiga. Största rövaren är väl som vanlit skivbolaget.
Än värre blir det när man ser låtförteckningen:

DISK 1:
1.Bye Bye Beautiful - Music Video (5.1 sound)
2.Bye Bye Beautiful - Music Video (2.0 sound)
3.Bye Bye Beautiful - Making Of Documentary
4.Amaranth - Music Video (5.1 Sound)
5.Amaranth - Music Video (2.0 Sound)
6.While Your Lips Are Still Red - Bonus Music Video
7.Bye Bye Beautiful (audio)
8.The Poet And The Pendulum (demo version)(audio)
9.Escapist(audio)
10.Bye Bye Beautiful (DJ Orkidea remix)(audio)

Haha! Vem fan behöver FYRA JÄVLA VERSIONER AV LÅTHELVETET? Skillnaden mellan spår 1 och spår 2 är någon jävla ljudsättning. För helvete...
DJ Orkidea remix? I beg your pardon, Nightwish och DJ i samma mening? Jag vill kräkas. Ge mig en påse.

Skärpning Nightwish!


Våga Hotell Rwanda

Hylliesports rekommenderar: Hotell Rwanda (I rollerna: Don Cheadle, Sophie Okonedo, Nick Nolte, Joaquin Phoenix)

"They are killing tutsi-children to whipe out the next generation"
Våga bli medveten. Eller våga är kanske fel ord. Inte som att ni är fega. Ett bättre uttryck vore troligen, ta er tid. Ta er tid att ladda ner filmen Hotell Rwanda och se den. Finns en helt okej torrent på Piratebay nu.
Alla som gillar en bra actionrulle kommer ha glädje av den. Samtidigt är det en skymf mot de 1 000 000 människor som blev mördade i världens blodigaste inbördeskrig att kalla Hotell Rwanda för en actionfilm. För det är om dessa filmen handlar om. 
Det har varit och är mångas verklighet du kommer att få se på din datorskärm. Och det är en skrämmande, gripande, för oss ofattbar verklighet. Att leva i ständig skräck för att man och ens familj ska bli mördad för att man är född med vad vissa anser vara fel identitet.

Vi får följa hotelldirektörn Paul Rusesabagina som skyddar tusentals hutsi och tutsis på sitt hotell medans massakern på folk succesivt trappas upp. I vår undermåliga skola får vi ofta inte höra en mening om detta världens grymmaste övergrepp. För detta hatar jag hela skolväsendet, och för en rad andra anledningar. Hotell Rwanda ger dig dock redan i inledningen en utmärkt historielektion i hur det kommer sig att de två folkgrupperna hutsi och tutsi blir blodsfiender. I sedvanlig ordning ligger väst och kolonialism i bakgrunden när det kommer till Afrikanska tragedier.Vi lever så jävla skyddat här. Därför mår ingen dåligt av att öppna ögonen och titta på hur andra har det:

 
(Riktigt bra trailer faktiskt!)2 veckor i Afrika bidrar givetvis till att filmen ger mig mycket. Att under dessa två veckor 500 personer och en halvmiljon människor blev hemlösa i Kenya, där vi skulle mellanlanda på hemvägen, på grund av politisk instabilitet, gör givietvis också att jag känner mig extra gripen.

Men denna film påverkar alla som tar sig tid att se den! Gör så du också!

"They are killing tutsi-children to whipe out the next generation"  -  Från filmen

"It is really heartbreaking when politician have to argue about the definition of genocide(folkmord) when in front of their eyes there is a massacre that is goin on"  -  Trailerns kommentatersfält

Homecoming

Efter att pa bestamd tid varit borta ar det nu dags att borja nynna pa Homecoming. Gar allt som det ska stampar jag svensk mark imorgon vid fjortonsnaret. Kanns bra.


Im coming home again,

Zanzibar harda fakta:

Poolbad 2ggr
Havsbad 2ggr
Cubra Libre 2st
Utlasta bocker 3st

Zanzibar update

Klockan ar tolv over tolvl okal tid. Jag har just varit nere och lirat boll och lyckades med konstttycket att branna mig pa en brannmanet. Precis runt ankeln. Onice.
Men andra handelser har ocksa agt rum sen sist jag skrev.
Jag har pratat en del med UD eftersom att vi ska mellanlanda i Kenya pa vagen hem. Dar dodar dom tydligen varandra efter att 105% rostat i valet. Nagra procent mer an vad som var tankt I suppose. Stolpskott. Men forhoppningsvis kommer iv hem som planerat. Om inte, life is life. Men jag hoppas verkligen vi kommer hem enligt planerna, lite segt annars.
Vidare har vi besokt Zanzibar Town. En uppvisning iklassklyftor och marklig historia. Hade en verkligt bra guide och vi besokte en kyrka och slavkammare. Slavkammaren var grotesk. Har hade man pa en yta av 50 kavdratmeter staplat folkk ovanpa (!) varandra i upp till fem dgar i vantan pa slavmarknaden skulle sparka igang. Ingen toalett. Minimalt med ljus och luft. Ingen mat. Folk kvavdes ihalj (!) dar de lag stapplade pa varandra.
Vi besokte ocksa Zanzibars nationalmuseum. Helt OK faktiskt. Livingstone har tydligen varit mkt pa zanzibar och pa museet fanns lite av hans grejer.

Mest forundrandsvart var att se burkaladies mixade med nunnor pa gatorna. Islam och Kristenom i harmno tillsammans. Galet. Lar ju aldrig handa himma men lite kul att se att det KAN ga. Om man gor ratt. Fran borjan.

Nu ska jag lagga mig vid poolen tror jag. Klockan har nu 12:20 lokal tid.

Zanzibar dag 2

Kanns faktiskt battre idag. Har hittat en nicec strand med lite (lite) soderhavskansla! Det var ju sa jag trodde Zanzibar skulle vara. Vita strander o palmer. Iofs sant, men boendet ar faktiskt ratt fattigt. Iaf om man jamfor me hur vi bodde pa lodgerna udner safarin.
Det var ju detta jag sag framemot, Zanzivbar o chillbill. Men nu med facit i hand ser jag att safarin latt var hojdpunkten. Facit o facit... forsta heldagen har idag, aber doch.

Svart ananrs att vanja sig vid att chilla efter safarin. Da var det fullrulle hela tiden, Nu ar det ratt mkt degtid.

Imorgon ska vi pa heldags snorkeltur. Rapport foljer. Stay tuned och las Ake Dahls Morkertal och lyssna pa Nightwish The Escapist.

Zanzibar

Vill passa pa att tacka alla som horde av sig vid nyarsafton! Det varmde att fa lite kontakt md civilisationen!
Landade pa Zanzibar for ngn timme sedan och vid forsta anblickan motsvarar det faktiskt inte mina forvantingar. Men imorgon ska jag utforska det hela lite narmre och rapport lar dyka upp!

Hej!

RSS 2.0