Dokumentation Hyllie

Dokumentation Hyllie är en hyllning till stadsdelen. En chans att visa er vilka vyer, grönområden och gator som präglat mig sedan jag började 1an som sjuåring på Hyllieskolan.

Innan vi sparkar igång vill jag bara säga några ord. Hyllie är en stadsdel i utveckling. I fas med globaliseringen byggs här evenmangsarenor, shoppingcentra, tågstationer och hotell.
Detta har jag valt att inte fokusera på. Helt enkelt för att det genuina Hyllie är bortom all denna exploatering.

Då trampar vi på! Frågor eller kommentater tas vänligen upp i kommentatersfältet efter turen, bitte.

Hyllie IP

På bara några år gamla Hyllie IP huserar stadsdelens stolthet, fotbollsklubben Vintrie IK. VIK sparkar boll i divison fem och var förra såsongen en ynka poäng ifrån att kvala uppåt.
I och med bygget av Öresundsbron tvingades VIK ifrån sin gamla hemmaplan ute i Vintrie. Läktaren är snillrikt byggd så att lutningen från denna fortsätter upp via en gräsplätt. En av få idrottsplatser som passar sig för att titta på fotboll liggandes! Träskylten med Vintrie IK beteckningen har hängt med från förra idrottsplatsen där den hängde över dörren till klubbstugan. Hyllie IP är i mitt tycke en ypperlig kyrka för tillbedjandet av lägre divisoner:

     

Vy mot Hyllie Arena och Vattentornet ifrån Hyllie IP.


Hyllieskolan med omgivnigar

Denna byggnad med sin skolgård skulle jag kunna skriva en bok om. Så mycket känslor och upplevelser har berikat mig här.

  

Dessa gångar karaktiserar Hyllie rätt väl. Smala spruckna asfaltsgångar som binder i samman myllret av villagator.

  

Killan. Den mytomspunna, påstått bottenlösa, gryta. Här hölls sommarlekar,idrottslektioner och andra aktiviteter som lämpade sig för gräsmattan när man gick på Hyllieskolan.

  

Om vi fortsätter förbi Killan mot horisonten på bilderna ovan kommer vi ut mot Vattentornet och Arenan.

  

Hyllieby

Hyllieskolan utgör den södra gränsen för Hyllie. Om vi rör oss i rakt motsatt riktning entrar vi Hyllieby där nästkommande fotografier är tagna.

   

Den här bilden visar rätt bra på hur Hyllie ligger uppe på en höjd. Just -ie visar på att orten ligger på en höjd. Likaså Oxie
                       
 


Ingen stadsdel har väl förskonats från klottrets långa fingrar. Hyllie utgör inget undantag:

   

En av Hylliebys många fotbollsgrusplaner. En eloge till stadsdelsförvaltingen eller vem som ligger bakom uppförandet av dessa:
...med fotbollen som genomtänkt början och slut är turen här egentligen över. Men för er som har stövlarna på och är reda för lite Urban Exploring har Hylliesports en liten godsak kvar att bjuda på! Glory to the brave!


Mossängens Koloniområde

När jag sa att Hyllieskolan utgjorde byns södra gräns var det en sanning med vis modifikation. Ännu längre söderut ligger detta koloniområde, med ett eget, sommaröppet, livs, som bjuder på en rätt intressant miljö. Området är överraskande stort och här vistas knappt några människor. Kolonin lever upp på sommaren men nu är vi ganska själva här vilket ger en intressant upplevelse.

     En närbild på telefonkiosken är befogad! Varför? Jo här gömde sig Hjalle&Heavy från det populära På Rymmen för en herrans massa år sedan. Efter ett par knackningar får jag faktiskt ton i luren. Spår av På Rymmen kändisarna lyser dock med sin frånvaro.

  

En kisspaus börjar kännas välbehövlig. Och vad finner vi inte på baksidan av Mossängens Charck & Livs!

Urban Exploring

UE handlar om att ta sig till platser ingen annan vistats på. Vidare ska man aldrig avslöja vart man varit för att inte locka folk till platsen. Så gissa på!

     Dokumentation Hyllie, ett samarbete med Hylliesports.blogg.se


Kommentarer
Postat av: Anonym

fint kollageinlägg..dock skulle man kunna vara utan citytunneln:P

2008-01-22 @ 22:06:54
URL: http://muckyfingers.blogg.se
Postat av: Hylliesports red.

Den uppfattningen delar vi!

2008-01-22 @ 22:12:19
URL: http://hylliesports.blogg.se
Postat av: tobbe

"Hyllie IP är i mitt tycke en ypperlig kyrka för tillbedjandet av lägre divisoner". Tråkigt då att guden har lämnat :P

2008-01-23 @ 21:19:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0