Måndag

Skottorp fick endast 2-2 borta mot Örnia. Spelet ska dessutom inte varit någon julgransprydnad. Kampen fortsätter!

Martin Stenmark är rätt bra. Dagens erkännande.

Blood Diamond rullar på en Canal Plus nära dig. Filmens storhet har berörts på bloggen tidigare. Jag ser den nu igen. Jag föreslår att du gör likadant!

Stopper

Fick precis hem mitt grattisexemplar av fotbollstidingen Stopper ifrån http://www.fotbollsrepubliken.se/. Första tanken var att det kunde fan inte stämma att jag inte skulle betala en spänn för detta gedigna arbete. Intervjuer, resereportage ifrån de Brittiska Öarna, arenabesök i Sverige och bildkavalkader ifrån London med mera. Men visst fan var det så! 

Stopper tar vid där de andra fotbollsmagasinen sluter. De gör besök i vår fotbollsvardag och presenterar den på ett målande och verklighetsbaserat sätt. En indikation så god som någon på detta är texten om den föga, för allmänheten, kända klubben Slough Town. Och i nästa nummer får vi läsa om ett av mina favoritlag i lower divisions sedan Championship Manager tiden, Barnet FC.

Stopper är ett lika välkommet  som behövligt inslag i kampen mot den moderna fotbollen!

Gå bara in på ovan givna adress och hämta hem ditt exemplar. Tog mig två veckor att få hem mitt, men jävlar i helvete, inte blev jag besviken!

 


 


No1. Februari 2008

Månadens match Austria Wien-Red Bull, Lars Elstrup, Besök hos Boca Juniors, Foto: arenaentréer London, intervju med Peter Antoine, Groundhopping England & Wales, Mjörnvallen Alingsås, Supporterintervju: Mats Tallkvist - Slough Town, Boken: Skitiga Bullen - Degerfors IF, serieraketen Panellinios, Listan: kuriosa om brittisk fotboll


 


No2. Maj 2008

Månadens match Ljungskile-Helsinborg, Cedric Anselin, Besök hos Sheriff Tiraspol, Foto: bakom kulisserna på Borås Arena, Groundhopping Aldershot, Skyllbergsvallen, Närke, Supporterintervju: Norsk Supporter Allians, Boken: Ur askan reser sig FC United, På besök hos Barnet FC, Listan: klubbchefer från helvetet


Läget i Skottorp

Innan säsongen tippades Skottorp av många att tillhöra toppen. Premiärförlusten med 0-1 mot KHFF kändes överkomlig då KHFF är segertippade och ska enkelt gå igenom divison sex södra Halland. Dock brände Skottorp en del lägen varav ett läge där man var helt solo med målvakten. Det var en förlust med mersmak, ett lika resultat hade absolut inte barit orättvist. Värre blev det sen i andra omgången när man bara fick en poäng med sig i lokalderbyt mot ärkerivalerna i Hasslöv. HAIS är ett lag Skottorp ska köra över men kommentarer i SIFs gästbok gär gällande att HAIS var bättre än väntat. Underskattning månne? Pinsamt hursomhelst!

I säsongens andra hemmamatch bjöd Skottorp på vinst mot ett Knäred som i premiären krossat HAIS med hela 6-0. En stabil seger och nästkommande match mot Lilla Tjärby IK borta luktade det seger. Men icke. SIF föll med 2-1 mot ett lag man, i mitt tycke, ska ha bakom sig i tabellen.

Gnället i gästboken bröt ut efter förlusten och folk klagar på bristande lederaskap och oengagerade spelare samt dålig fokus på träningarna. Har endasts sett premiärmatchen så ska väl inte uttala mig egentligen. Dock ska Skottorp inte tappa poäng mot Hasslöv. KHFF, Knäred och Våxtorp har alla spelat ut HAIS med stora segrar som följd. Vi kryssar. Det är inte godkänt och vittnar om att HAIS alls inte är ett bra lag.

Nästa match mot Örnia borta blir väldigt viktig. Man kan nästan tala om en tidig måste match om man vill ha något i toppen att göra i år. Skottorp har fyra poäng efter lika många matcher. Örnia har tre. På lördag möts de både på Örnias hemmaplan i Halmstad. I förra omgången förlorade Örnia mot Knäred. Således bör Skottorp vinna då SIF slog KIK. Eller? Time will as always...


Vidare fyller Skottorps IF 90 år i år. Man försökte sig på ett firande i samband med det sedvanliga Valborgsfestligheterna. Värdigheten uteblev dock då uppslutningen enligt SIFs gästbok var skral. Tycker absolut styrelsen ska spänna musklerna och försöka göra något av detta historiska jubileum. Skottorp är en av Hallands äldsta klubbar och ska firas efter det.


  


Kolla kolla

Bussresan upp till Stockholm ackompanjerades av idel rugguggle dålig musik. Joel hade dock en platta som stundtals fungerade. Och då var det riktigt bra. Nationalteaterns Kolla kolla stack ut:Micke hade med sig tunga Requiem for a Dream. Soundtracket är lika sylvasst som filmen:Orm på löpning och Tevez i rinken

I solskenet kunde varken jag eller Robin hålla oss ifrån en löptur i bokskogen. Första välbehövliga pausen togs efter ett tjugotal meter när vi fick syn på en orm som ringlade sig över grusstigen. Den tilltänkta trekilometaren förvandlades hastigt och mindre lustigt till en tvåa. Som jag inte klarade. Fick gå i två omgångar. Iofs inte löpt på över ett halvår men detta knäckte mig lite. Bättre gick det för Robin, han fullföljde löpandes de 2000 meterna.
Jag borde ju känna revanschlusta och pepp inför att bättra på min icke-existerande kondition. Men. Icke.

Då var jag mer i mitt element en stund senare när vi styrde Mercedesen till Pude håla. Robin stekte på värmen i bilen något så kopiöst att jag fick andningsbesvär, men det var ju för greater good liksom då vi skulle vara varma nog för att vara dumma nog att bada.

Vilket jag också gjorde efter en stunds bryggsolning och klapphatsdiskuterande. Robin följde efter ner i pölen. Något måste hänt honom där för han kom upp som The Living Jukebox och bjöd på ett par sköna medleyn.

Vidare till Kinesen fö lunch där vi fick läsa att Carlos Tevez ställer upp i Sveriges offensiv inför kvällens hockeymatch mot Schweiz. Jävla hygglig kille!


En solig och väldigt trevlig eftermiddag avslutades en stund senare efter detta sportsliga glädjebesked!

Vi är bättre än er. Vi är Malmö.

Vi är bättre än er. Vi är MFF.

"En tro på... Kåm ån sava"!Som ett resultat av mitt meckande med VideoDJ idag. Helnöjd med hur jag lagt in texten. När jag sen skulle göra det på upplagda Valborgsklippet gick det inte som jag ville. Störigt, men övning ger förhoppningsvis färdighet!

Bonus:

   Helsingborg

 Fylkings bil. Gerts?


 Gjuten frulle. Becks och potatisplättar. Inspirerad av Jocke i serietidningen Pondus.

 www.melvins.se är ett högst rekommendabelt fik. Jag och Irish brukar fika eller käka frulle där.

 Idag för en vecka sedan bestämde sig en vardagshjälte att preja ner en jävla masa vägskyltar utanför skolan. Liraren hade glömt kranen uppe. En annan personal fotade vilket resulterade i en notis i Sydsvenskan och chans till 5000:- för månadens bild!Valborg, Köpenhamn, KB och Örebro

Älskar att göra saker. Till följd av det blir det en uppdatering i agerandets tecken:

Har meckat lite med mina mobilbilder och greppat att man kan göra bildspel i telefonen. Således kommer här ett klipp innehållandes i tur och ordning; Valborg, KB och Köpenhamn.
KB var gjorde snabb comeback efter att varit märkligt uselt förrförra fredagen. Mycket bra folk jag kände där och att Robin kom in trots förra besökets incident förhöjde natten. Min mobilutflykt senare är ett kapitel för sig som jag inte pallar återge! =)
Örebro speglat i ett par alternativa bilder:

 Att rasta på fina platser är en stor del av upplevelsen

 Tänt var det här!

 På skitäckliga Donken i Jönköping värnar dom om mångkulturen.

 Tunggung på Mästertjuvar och Polajs.

 Att stanna på rätt ställen är en konst jag verkligen bemästrar. I MDMFs tecken besökte vi efter matchen Skyllbergsvallen mellan Örebro och Motala. Hemmahörande lag är Skyllbergs IK i division fem Nerike.

 Träläktaren låg precis bredvid vägen och jag såg den redan på vägen till Örebro. En sådan klenod kan man inte bara passera. Uppförd 1939 blev den utsedd till nummer fem i världen på en arenalista av Dagens Nyheter strax efter uppförandet. Detta läste jag bak på vykortet jag köpte i deras klubbstuga för 5kr. Dom hade nog precis spelat match där för där var folk i rörelse och stugan var ju öppen. Grymt många vimplar prydde taket, skulle jag ju givetvis fotograferat.
I sanning en Svensk idyll! 

 Vallen förärades uppenbarligen av en speaker då det satt Philips-högtalare monterade på sidorna av läktaren. I övrigt var Vallen härligt befriad från moderniteter.

Efter besöket i Skyllberg stannade vi vid ytterligare en helt fantastisk plats. Inga bildbevis fins men klicka er in på www.varamon.se och kör sedan dit i sommar. Nordens största insjöbad mötte förföriskt solnedgången när vi gick ner till sandstranden. Jag hedrade den Svenska naturen med ett bad. 14grader ska det ha varit, kändes faktiskt inte särskilt kallt. Hit vill jag verkligen komma igen!

En söndag med idel höjdpunkter i härligt sällskap, tack!


Skottorp utslaget ur DM

Skottorp blev lottade mot allsvenska Halmstads BK på hemmaplan i distriktsmästerskapet. En match man förlorade mot HBKs U-lag med 0-5.

U-laget vidare i DM


 

Det rådde inte perfekta fotbollsförhållanden på Skottorps IP när hemmalaget (div.6) på tisdagskvällen tog emot HBK U i Herr-DM (Intersport Cup).
- En eloge till bägge lagen som försöker spela fotboll i stark blåst och på en väldigt gropig plan säger Björn Larsson efter matchen som HBK till slut vann med 5-0.

I medvinden som U-laget hade i första halvlek så var spelet till 95% på Skottorps planhalva. - vi leder med 3-0 i paus och det var väl i underkant får man säga kommenterar Robert Nordström - I andra halvlek skapar vi inte så många målchanser och
SIF kämpar på väldigt bra, vi har mött division fyralag som sett tröttare ut.

- Vi gör fem snygga mål och dessutom vill vi lyfta fram några spelare som inte spelat så många matcher med U än så länge i år, nämligen Jonas Lindh, Sebastian Starkenberg och Thomas Allerbrand som alla tre gör en jättefin arbetsinsats avslutar Nordström.


Nu är det sexton lag kvar i DM och nästa omgång skall preliminärt spelas 27/5. Lottning sker nästa vecka. Skottorps IF A - HBK U 0-5 (0-3)

0-1 (21) Nehat Bregaj, 0-2 (30) Bujar Mazreku, 0-3 (37) Nehat Bregaj, 0-4 (79) Eddie Andersson, (84) Kujtim Bala.


http://www.hbk.se/extra/news/?module_instance=1&id=2745


RSS 2.0